RO | EN

16 februarie 2017

Târgul Faptelor Bune

Expoziție cu vânzare: obiecte realizate de elevii Scolii Gimnaziale Sf. Trei Ierarhi


Târgul Faptelor Bune
În perioada 29-30 ianuarie 2017 Fundația Tradiția Românească, în colaborare cu Scoala Gimnazială Sf. Trei Ierarhi, a organizat la Biserica Sfantul NicolaeTârgul Faptelor Bune.
Expoziția cu obiectele realizate de elevii Scolii Gimnaziale Sf. Trei Ierarhi in cadrul atelierelor de creatie,  în ciuda frigului de afara, a generat un moment de bucurie, efervescenta si  comuniune in comunitatea noastra, dupa cum puteti vedea si in galeria foto. Efortul tuturor a fost rasplatit cu generozitatea celor care au cumparat obiectele copiilor.

De asemenea, pe 29 ianuarie, corul Scolii a sustinut, imediat dupa Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie, un program artistic dedicat Sfintilor Trei Ierarhi.

În total, in cele doua zile, s-au strans 10.470 de lei. Din acestia 9.400 de lei vor fi directionati pentru a cumpara urmatoarele articole de aparatura medicala pentru Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii Grigore Alexandrescu:
-   o pompa de calibrare a aparatului de spirometrie,
- 10 piese de protective care se anexeaza la patuturile copiilor
- 4 aparate de aerosoli OMRON, iar diferenta de aproximativ 1.000 de lei va acoperi costurile aferente vizitelor la centrele de copii si varstnici.
 

25 decembrie 2016

Sebarea de Crăciun - Școala Gimnazială Sf. Trei Ierarhi

Sebarea de Crăciun - Școala Gimnazială Sf. Trei Ierarhi


La Mulți Ani și un An nou plin de bucurie! 

18 decembrie 2016

Marșul colindătorilor

Marșul colindătorilor

Marșul colindătorilor

Dragi colindători mici și mari,

Duminică, 18 decembrie, vă așteptăm alături de noi la Marșul Colindătorilor. Vom merge din Piața Romană până în Piața Universității cântând colinde și amintindu-ne de eroii care şi-au dat viaţa în Revoluţia din 1989. Un mic dar pentru marea lor jertfă.

Întâlnirea va avea loc la orele 17:30, în Piaţa Romană, în dreptul staţiei de taxiuri, fosta cafenea BCR (vizavi de staţia de metrou).

La sfârșitul Marșului, în Piața Universității, se va oficia o slujbă de pomenire în memoria acestor eroi.

Persoana de contact: Eugen GRAMA, tel. 0763 194 721.

 

30 martie 2016

Proiectul ”Surâsul copilăriei”

Festival de muzică, dans, arte vizuale și teatru pentru copii


Proiectul ”Surâsul copilăriei”

Un parteneriat inspirat între patru instituții de învățământ din capitală, Grădinița Nr. 111, Școala Gimnazială Sfinții Trei Ierarhi, Școala Gimnazială Nr.193 și Grădinița Alegra s-a concretizat cu desfășurarea în luna martie, cu susținerea Primăriei Generale a Municipiului București și a Inspectoratului Școlar al capitalei un amplu proiect”CIVITAS”, anume festivalul de artă ingenuă ”Surâsul Copilăriei”.

Ideea s-a ivit în urma unei frumoase colaborări între școlile implicate și două asociații culturale: Asociația Dintr-un Basm și Asociația pentru Cultură și Tradiție ”Anton Pann”.

Acestea au implementat în întregul oraș un amplu proiectîn care s-au susținut cursuri de formare și specializare, alături de ateliere de inițiere în secțiunile diverselor arte, la care au fost invitați copii preșcolari, elevi din ciclul primar sau gimnazial, cadre didactice și părinți, în total aproape o mie de beneficiari din cel puțin cincisprezece instituții ale capitalei.

Proiectul Proedus a fost cofinanțat de către Parteneriatul Civic pentru Educatie, ca urmare a constituirii comitetuluiCIVITASla nivelul Municipiului București. Acesta este format din reprezentanți ai Centrului de Proiecte și Programe Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret al Primăriei Municipiului București, Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Palatului Național al Copiilor, Casei Corpului Didactic a Municipiului București, Federației Sindicatelor din Educație "Spiru Haret” și Consiliului Municipal al Elevilor.

Duminică, 20 martie, laCasa de Cultură a Studenților ”Grigore Preoteasa”a fost organizat un eveniment cultural-educativ inedit în peisajul bucureștean.

Festivalul a debutat cu un moment retrospectiv al activitaților diverse, integrate în timpul implementării, și anume cu o proiecție de fotografii de la cursuri, ateliere și formări, totul pe ritmurile clapelor pianului. Elevii instituțiilor partenere au deschis un vernisaj de icoane tradiționale pe sticlă, o expoziție de arte vizuale, susținând șiun spectacol de dans contemporan,și un concert (abordând instrumente muzicale, momente solistice sau grup vocal).

Gala s-a încheiat cu schița de teatru de animație ”Ulciorul”, în regia prof. Cosmina Dragomir. Inspirată din folclor, piesa se constituie în manifestul copiilor pentru acceptare, includere, empatie, toleranță, iubire, într-o lume modernă din care aceste valori dispar treptat, fiind înlocuite cu șabloane de gândire înguste și rigide.


GALERIE FOTO
 

16 decembrie 2015

SERBAREA ŞCOLARĂ RĂVAŞ DE CRĂCIUN

SERBAREA ŞCOLARĂ   RĂVAŞ DE CRĂCIUN

ŞCOALA GIMNAZIALĂ „SFINŢII TREI IERARHI VĂ INVITĂ

LA SERBAREA ŞCOLARĂ RĂVAŞ DE CRĂCIUN

Joi, 17 decembrie 2015, orele 17:00, în sala de festivităţi a Liceului „Mihai Viteazul" (Bd. Pache Protopopescu nr. 62), elevii Şcolii Gimnaziale „Sfinţii Trei Ierarhi" vă aşteaptă, cu mic, cu mare, să vă bucuraţi, împreună cu ei, de vestea – mereu reînnoită! – a Naşterii Domnului!

Sub lumina stelei din Bethleem, veţi primi „Răvaşe de Crăciun", muzicale sau versificate, şi veţi intra în lumea teatrului de păpuşi, prin porţile unei poveşti de actualitate, numită „Iată-mă!", la realizarea căreia a participat toată suflarea copilărească a şcolii: micuţii claselor primare au realizat, sub coordonarea doamnei Cosmina Dragomir şi a învăţătoarelor, fundalul muzical a piesei, iar elevii de gimnaziu au creat decorurile, păpuşile si coloana sonoră.

RĂVAŞ DE CRĂCIUN vă propune un concept integrator al mai multor ramuri artistice:în deschidere,un concert de colinde, urmat de o manifestare inedită în peisajul cultural-educaţional al oraşului: o piesă de teatru de animaţie creată (şi pusă în scenă) în întregime de către copii. O poveste despre dialog şi revelaţie, descrisă prin muzică, lumini şi culoare. Despre dar si iertare. Despre judecăţi pripite şi întoarceri din drum. Despre a fi prezent, sau nu, sub aripa îngerului. Despre recunoaşterea iscăliturii divine în lucrurile mici care ne înconjoară.

O poveste despre emoţii, care descoperă tristeţea sau bucuria, îngrijorarea sau nădejdea, prin mijloacele surprinzătoare ale artei scenografice: decoruri grandioase şi păpusi schiţate, ivite, înfiate, aproape vii, şi îmbrăţişate de copii.

Vă aşteptăm cu mare drag şi cu multe alte surprize!

Pentru informaţii suplimentare:

Mail:secretariat_sf3ierarhi@yahoo.com

Telefon:021 637.07.33; 0763 688448

 
ARTICOLE URMĂTOARE ARTICOLE ANTERIOARE

Programul Operaţional Sectorial „Cresterea Competitivităţii Economice” „Investiţii pentru viitorul dumneavoastră”
„Conexiunea la internet – o poartă spre educaţie şi cultură”
Proiect cofinaţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe operaţionale cofinanţate de Uniunea Europeană vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.